Това заяви пред ФрогНюз Асен Генов.  Ето и цялото интервю: Господин Генов,

...
Това заяви пред ФрогНюз Асен Генов.  Ето и цялото интервю: Господин Генов,
Коментари Харесай

Асен Генов пред Фрог: Парадът в Москва беше излишно дрънкане на оръжия. Скъсаната връзка с реалността е оч...

Това съобщи пред ФрогНюз Асен Генов. 

 

Ето и цялото изявление:

 

Господин Генов, какво видяхте в речта на Владимир Путин на Червения площад на пръв прочит? 

 

Нищо ново и нищо изненадващо - безусловно предвидими бяха думите на Путин. Има голям контрастност сред действителността и това, което съветският президент показва на народа.

 

Все по-очевиден е казусът на съветската войска в Украйна. Броят на жертвите пораства. Все по-трудно е на съветската агитация да показа протичащото се в Украйна като триумф. Все по-голяма е опцията Русия да не излезе като победител от тази война и по тази причина се прави един “бляскав ” церемониал. Той контрастира и с икономическото положение на страната, и с метода по който живеят руснаците. За следващ път това бе едно ненужно дрънчене на оръжия - опит да се удовлетвори имперския нагон на Путин.

 

Руският президент загатна Украйна и починалите в битката против фашизма. Това беше голям абсурд - Русия сега работи по този начин, както е работила националсоциалистическата партия в Германия. Този боен церемониал в Москва е церемониал на тоталния дисонанс с действителността. 

 

За скъсването на тази връзка с действителността като че ли свидетелства и спора с Евгений Пригожин. 

 

Една версия е, че основателят на ЧВК “Вагнер ” прави всичко това, с цел да разсее украинците. Възможно е да става дума за негови персонални ползи. Всичко това обаче демонстрира невъзможността на съветската армия  да направи нещо значимо и символно за 9 май.

 

Целта беше завладяването на Бахмут да се продаде на обществото като значителен триумф за Деня на успеха.

 

Такива опити имаше и предходната година, когато имаше тежки сражения за завладяването на Мариупол.

 

Имаше, да. Но тази година ми се коства, че съветските сили търпят сериозен действен неуспех на бойното поле и се пробват да компенсират всичко това с пропагандни мероприятия. Парадът през днешния ден беше тъкмо такова мероприятие. 

 

Екзистенциалната война на Русия против Запада беше упомената и през днешния ден. Как звучи това повтаряне в подтекста на съветската нуклеарна теория? Има ли опит за ескалация? 

 

Това е последният коз в ръкава на Путин - нуклеарната теория на Русия. Спори се дали той би прибегнал до натискането на аленото копче, само че ми се коства, че в това число от Китай получава сигнали, че това деяние е недопустимо и даже Путин би помислил съществено преди да прибегне до тактическо нуклеарно оръжие. 

 

От друга страна той съобщи по едно и също време, че за Русия няма противников страни, само че речта му бе ориентирана против свободния свят, интернационалния ред и против Запада. Това е вътрешно несъгласие. 

Речта на Путин бе напълно за вътрешна приложимост или по-скоро сигнал на открито? 

 

Путин търси утвърждението на руснаците. Тя беше напълно за вътрешна приложимост. Ясно е на открито - сигналите ги изпраща с всяка една ракета, която унищожава цивилна инфраструктура в Украйна и избива жители до момента в който спят. 

 

А какво означаваше наличието на задграничните водачи там? 

 

Путин търси легитимация през наличието на най-верните си спътници. Но не можем да сметнем за велико интернационално наличие това на неговия “пудел на каишка ” Александър Лукашенко.

 

Как наподобява днешния церемониал в подтекста на новината за свалянето на ракета “Кинжал ” със системите “Пейтриът ”? 

 

Превъзходството на натовско оръжие в Украйна е очевидно. И индикативен за това е методът, по който реагира съветската агитация. Доскоро те твърдяха, че са унищожили повече системи HIMARS, в сравнение с са създадени въобще. Ако приемем, че “Кинжал ” е една от гордостите на руската военна технология и тя е свалена от от “Пейтриът ”, това е софтуерен конфликт. Естествено е съветската агитация и Кремъл да мълчат по този въпрос. Това са неуместни обстоятелства. 

 

изявление на Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР